North Food Lab – wytwórnia prawdziwych smaków

North Food Lab – wytwórnia prawdziwych smaków

Opublikowano: 30/09/20

Rosnące tempo życia oraz coraz większa popularność nie tylko portali do zamawiania jedzenia, ale i usług delivery nie mogły pozostać bez odpowiedzi ze strony rynku, na którym pojawia się coraz więcej tzw. dark kitchen. Główną ideą jest przygotowanie posiłków, które są zamawiane w „wirtualnych” restauracjach i dowożone prosto pod drzwi konsumenta lub z możliwością odebrania ich osobiście.

North Food Polska, wychodząc naprzeciw potrzebom klienckim, 30 września uruchomił NORTH FOOD LAB, pierwszą w swoim portfolio, restaurację typu dark kitchen. Nowo powstały lokal mieści się przy ul. Żytniej 18J w Warszawie i skupia w sobie trzy marki: NORTH FISH BRGRS, BRGRS BY JOHN BURG oraz zupełną nowość VEGGIE HUB. Zamówienia można realizować poprzez popularne platformy delivery jak Uber Eats, Wolt, Glovo oraz Bolt z dostawą do domu albo z odbiorem na miejscu. Co bardziej niecierpliwi goście będą mogli zjeść swój posiłek na miejscu bo mimo, że to dark kitchen NORTH FOOD LAB ma kilka całkiem wygodnych stolików na miejscu.

NORTH FISH, dobrze znany Warszawiakom, w ofercie posiada szeroki wybór najlepszych grillowanych i panierowanych ryb, owoców morza, burgerów, zup, vege bowlsów i lemoniad.

Kolejną pozycją, a zarazem nowością w stolicy, jest BRGRS BY JOHN BURG, czyli wybrana oferta burgerów legendarnej już restauracji JOHN BURG. Wiele osób ucieszy się mogąc zamówić burgery i steki siekane z certyfikowanej wołowiny Black Angus. Kto raz spróbuje będzie wracał na 100%. Doskonała wołowina, bułki wypiekane na miejscu, do tego pasja i odwaga w łączeniu niebanalnych składników. inspiracją dla restauracji JOHN BURG jest Nowa Zelandia – kraina czystych łąk, świeżego powietrza oraz przyjaznych, ale silnych ludzi. Jakość, która wywodzi się z tego pochodzenia jest właśnie wizytówką JOHN BURG.

VEGGIE HUB jest odpowiedzią na rosnącą popularność kuchni wegetariańskiej. Karta VEGGIE HUB jest skomponowana tak, aby zachęcić klienta do swobodnego dobierania dodatków do dań głównych. Pozycje, które znajdują się w menu są tak wyselekcjonowanie, że z pewnością każdy znajdzie swojego faworyta: pyszne zupy, szeroki wachlarz dań obiadowych, wśród których spotkamy m.in. vege klopsiki, gnocchi czy smażone boczniaki. Do tego nie mogło zabraknąć kolorowych bowls, wytrawnych sałatek, pysznych burgerów, delikatnych tortilli i uwielbianego przez wszystkich smażonego sera.

North Food Polska S.A. to prężnie rozwijająca się organizacja zajmująca się prowadzeniem sieci restauracji. Firma powstała w 2002 roku i została założona przez Michała Sołowowa. Obecnie North Food zarządza 47 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants) w trzech formatach: North Fish oraz JOHN BURG oraz Veggie Hub.

North Food Polska S.A. jest częścią Grupy Kapitałowej Michał Sołowow Group, w skład której wchodzą firmy o ugruntowanych pozycjach na rynku: Synthos, Cersanit, Barlinek czy Komfort, a także startupy takie jak: 3DGence, New Era Materials i Homla.