Podsumowanie działalności firmy w 2017 roku
Podsumowanie działalności firmy w 2017 roku
Opublikowano: 22/02/18
Podobnie jak w ubiegłych latach, North Food Polska dokonał podsumowania minionego roku. Prezes Zarządu Spółki wraz z Członkami Zarządu przedstawili osiągnięte wyniki w 2017 roku oraz kierunki rozwoju wszystkich obszarów organizacji na kolejne dwanaście miesięcy oraz plany na kolejne otwarcia.
“Ubiegły rok z pewnością można zaliczyć do udanych. Solidny wzrost sprzedaży LFL, uzyskanie rentowności we wszystkich nowo otwartych restauracjach, uruchomienie pierwszego North Fish Easy czy też kanału delivery w Warszawie, to z pewnością kamienie milowe w rozwoju naszej Organizacji. To był również rok wielu historycznych osiągnięć w naszej Firmie, m.in. uzyskaliśmy rekordową dzienną oraz tygodniową sprzedaż, ale także świętowaliśmy 15-lecie North Food. W przyszłość patrzę z optymizmem, bo przed nami coraz większe i ciekawsze wyzwania i już w 2018 roku chcemy zwiększyć ilość restauracji o 20% oraz dotrzeć do naszych Gości w minimum 4 nowych miastach” – mówi Prezes Zarządu Szymon Adamczuk.
Podczas spotkania nagrodzono najlepszych pracowników w kilku kategoriach, m.in. Pracownik Centrali Roku, Kierownik Restauracji Roku i Kierownik Regionalny Roku.
North Food Polska S.A. to prężnie rozwijająca się organizacja zajmująca się prowadzeniem sieci restauracji. Firma powstała w 2002 roku i została założona przez Michała Sołowowa. Obecnie North Food zarządza 42 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants) w dwóch formatach: North Fish oraz JOHN BURG.
North Food Polska S.A. jest częścią Grupy Kapitałowej Michał Sołowow Group, w skład której wchodzą firmy o ugruntowanych pozycjach na rynku: Synthos, Cersanit, Barlinek czy Komfort, a także startupy takie jak: 3DGence, New Era Materials i Homla.