Festiwal Łososia w North Fish

Festiwal Łososia w North Fish

Opublikowano: 29/08/17

28 sierpnia w restauracjach North Fish rozpoczął się „Festiwal Łososia”. Na klientów czekają smaki wczesnej jesieni, których głównymi bohaterami są grzyby i łosoś norweski. Dzięki nowej atrakcyjnej ofercie, każdy znajdzie coś dla siebie.

Do menu dołączyło pięć nowych propozycji smakowych. Pierwsza z nich to Łosoś norweski z idealnie doprawionymi kurkami, zatopionymi w serze mozzarella i delikatnym sosie śmietanowym, który dodaje potrawie wyjątkowego smaku. Oferta ryb została wzbogacona również o Łososia norweskiego z towarzystwie kawałków buraka i prażonych płatków migdałów, które dodają całości zdecydowanego charakteru. Kolejnymi nowościami są podawane na zamówienie, gorące i delikatne placki ziemniaczane z kawałkami łososia norweskiego i pieczarkami oraz Gnocchi z kurkami, czyli oryginalne włoskie kluseczki z kurkami i delikatnym sosem śmietanowym, udekorowane świeżą natką pietruszki. Jak przystało na Festiwal łososia, także wśród kanapek zagościł Łosoś Norweski pod postacią Łosoś burgera, czyli stek formowany z oryginalnego łososia norweskiego ze świeżym mixem sałat, dojrzałym pomidorem, cebulą, kiełkami słonecznika oraz majonezem cytrynowym w pysznej, chrupiącej bułce wypiekanej na miejscu.

North Fish to sieć restauracji specjalizujących się w rybach i owocach morza. Pierwszy lokal powstał w 2002 roku w kieleckiej Galerii Echo. W tej chwili North Fish to 38 restauracji znajdujących się w najlepszych centrach handlowych w Polsce, co sprawia, że jest niekwestionowanym liderem w Polsce, i trzecią w Europie siecią restauracji oferujących ryby i owoce morza. Niemal 1000 pracowników co dzień dba o najwyższą jakość serwowanych produktów.